De meest voorkomende dresscodes
Fashion

Dit zijn de 5 meest voorkomende dresscodes

Je hebt vast wel eens een feestje gehad met een bepaalde dresscode. Vaak hebben bruiloften dresscodes maar je komt ze ook tegen op de uitnodiging van een uitreiking of een bedrijfsfeestje. Bij sommige bedrijven hanteren zo ook een bepaalde dresscode waarbij je in een pak of mantelpakje op de werkvloer moet verschijnen en er op de vrijdag bijvoorbeeld sprake is van casual friday. Lees meer!

Wat is een dresscode nou precies?

Dresscodes zijn kledingvoorschriften die een soort sociale code vormen over welk soort kleding wel of niet gedragen mag worden. Dit is cultureel bepaald en komt voor in bepaalde situaties. Denk in Nederland bijvoorbeeld aan de dresscode binnen een advocatenkantoor of reclame bureau. Die zijn verschillend, omdat beide bedrijven verschillende dingen uit willen stralen doormiddel van een dresscode. Zo zijn er voor feesten zoals uitreikingen, gala’s en dance feesten ook bepaalde kledingvoorschriften waar je je aan moet houden. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je niet eens binnen komt. Bij bruiloften zijn dresscodes niet zo strikt, maar kun je met een bepaalde dresscode jezelf wel zeker stellen wat betreft je outfit. Het is soms gewoon handig om te weten wat je het beste aan kunt trekken. Je wilt niet uit de toon vallen, dus jezelf voorbereiden door een bepaalde dresscode op te zoeken op internet is best slim om te doen.

De meest voorkomende dresscodes

Welke dresscodes komen het meest voor?

We kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om lang op zoek te zijn wat je nou precies wel of niet kunt dragen bij bepaalde dresscodes. Daarom hebben we de meest voorkomende dresscodes voor je op een rij gezet. Zo heb je alle informatie binnen handbereik, kun je in één oogopslag zien wat je wel en niet kunt dragen. Daarnaast weet je met welke verplichtingen je rekening moet houden en kun je kijken of je de kleding al in huis hebt of nog even moet shoppen. En ook belangrijk: je komt niet voor verrassingen te staan. Dit zijn de meest voorkomende dresscodes:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *