10 Zomer musthaves voor in je kledingkast
Fashion

10x zomer musthaves voor je kledingkast

Over iets meer dan een week begint officieel de zomer. De zomervakantie staat voor de deur en daarbij als het goed is ook jouw geplande vakantie. Is jouw kledingkast al klaar voor de zomer? Of ontbreken er nog een aantal zomer musthaves? Wij hebben de 10 essentiële zomer musthaves voor je op een rijtje gezet!

Zomer kleding

We beginnen met zomer kleding. Al deze items zijn natuurlijk ook super geschikt om mee te nemen op vakantie. Dus eigenlijk is dit ook een mini vakantie checklist :). Zomer kleding moet luchtig zijn en je niet nog warmer maken. Ook zijn kleuren als wit en nude tinten heel mooi, helemaal bij een gebruinde huid. Maar met zomer kleding kun je ook goed uitpakken met felle kleuren zoals geel, fuchsia en kobaltblauw. Qua printjes zijn palm en banana leafs print helemaal hot, maar ook kant en crochet zie je veel. Dat boho stijltje komt elk jaar weer terug en we love it! We verdelen zomer kleding in 4 categorieën.

Zomerjurkjes

Eén van de meest essentiële zomer musthaves die zeker niet mag ontbreken in je kledingkast is een mooie zomerjurk. Je hebt zomerjurkjes in verschillende stijlen en soorten. Wij vinden een mooie maxi dress prachtig voor in de avonden en een on trend zomerjurkje met bijvoorbeeld ruffles of off-shoulder details perfect voor overdag. Zowel goed op vakantie als thuis te dragen.

Zomer musthaves zomerjurkjes

Playsuits

Net zo ideaal als een zomerjurkje is een mooie playsuit. Deze heb je ook in superveel leuke stijlen en exemplaren met de leukste printjes en de tofste kleuren. Een all-black playsuit is altijd goed, want die kleed je en mooi af en is super makkelijk te stylen met jouw favoriete accessoires. Een toffe zonnebril met spiegelglazen, een grote hoed en leuke sandaaltjes eronder. Perfecte outfit voor een dagje in de stad of op het strand als bikini cover-up!

Shorts & culottes

Een no brainer, want shorts horen gewoon thuis tussen zomer musthaves. Heerlijk dat je al die lange broeken in je kledingkast langzaamaan kunt vervangen voor je shorts . Als je tenminste 1 paar denim shorts, nette shorts en wat meer opvallende shorts (van nepleer of met een printje) in je kast hebt liggen dan zit je helemaal goed. Door de verschillende stijlen, kun je ze naar verschillende gelegenheden dragen en de shorts makkelijk mixen & matchen met de rest van je outfit! Naast korte broeken zijn culottes ook ideaal om te dragen in de zomer. Ze zijn luchtig, sierlijk en verkrijgbaar in verschillende stijle. Hierdoor kun je ze tijdens verschillende gelegenheden aan: op vakantie maar ook naar een bruiloft bijvoorbeeld. Naast sierlijk en luchtig is een culotte ook heel comfortabel!

Zomer musthaves shorts

Maxi & midi rokken

Zwierige midi en maxi rokken schreeuwen zomer en zijn ook heel goed te dragen naar het werk op warme dagen. Vooral plissé en plooirokken zie je veel in de zomer. Ze zijn elegant, vrouwelijk en makkelijk met verschillende items te combineren. Draag je er een blouse boven en een paar hakken onder, dan is het een prima outfit voor op kantoor. Combineer je deze rokken met een sneaker en een slogan tee, dan is het een heerlijke zomer outfit voor op je vrije dag. Style je de rok met een mooie top en leuke metallic sandalen, dan heb je meteen de perfecte Festival Chic look te pakken. Perfect voor een festival bruiloft of een leuk festival feestje!

Zomerschoenen

Je laarzen zijn verbannen naar de zolder en komen daar voorlopig niet meer vandaan. Zomerschoenen mogen nu op jouw schoenenrekje preiken! En eigenlijk zijn er maar twee soorten die echt tussen de zomer musthaves horen. Het zijn tenslotte schoenen die je een hele zomer + een vakantie door moeten dragen. Dus investeren in een wat duurder paar kan zeker geen kwaad! Welke soorten zomerschoenen dat zijn?

Sandalen

Uiteraard mogen sandalen (en slippers) niet ontbreken in dit zomer musthaves lijstje. Bij Primark en H&M kun je leuke goedkope sandalen op de kop tikken, maar kijk zeker ook eens bij winkels als Omoda, Clarks en Sacha voor wat duurdere sandalen (met hak). Vaak zijn deze gemaakt van leer en stevig materiaal en dat gaan jouw voeten echt waarderen! Het zit net wat comfortabeler en je doet er meer dan één zomer mee (wat bij goedkope sandalen vaak niet het geval is). Onze favoriet blijft toch echt wel de Birkenstock Arizona. Misschien niet de mooiste sandalen, maar wel de meeste comfortabele! Voor slippers kun je het best gaan voor Havaianas, ook perfect voor naar het strand!

Zomer musthaves sandalen

Espadrilles

Om een beetje af te kunnen wisselen met je zomerschoenen, zijn espadrilles echt aan te raden. De rieten zool geeft de schoen een zomerse uitstraling en je hebt ze tegenwoordig in superleuke kleuren (Fred de La Bretoniere) en met leuke applicaties (Fabienne Chapot). Maar onder espadrilles vallen ook de prachtige sleehakken met rieten voetbed. Vooral die met sliertje die je om je enkels kunt wikkelen vinden wij echt super mooi. Staat heel sierlijk en elegant onder een mooie zomerjurk. Perfecte zomerschoenen voor bij je avond outfit op vakantie!

Zomer accessoires

Zonnebrillen

Een klassieke zonnebril als de RayBan wayfarer of de round die nu heel populair is, zijn altijd goed om te hebben. Het is een investering, maar eentje waar je elke zomer weer dankbaar voor bent! Om een beetje af te kunnen wisselen kun je goedkope zonnebrillen kopen die on trend en opvallender zijn. De zonnebrillen trends van dit jaar: witte zonnebrillen (a la Kurt Cobain), de classy cat-eye en futuristische modellen. Wij zijn fan van de mega grote cat-eye modellen. Super sophisticated en classy!

Zomerhoeden

Veel mensen vergeten dat een zomerhoed niet alleen een fashionaccessoire is, maar ook een echte musthave. Het beschermd je namelijk tegen de zon en behoed je voor een zonnesteek. Je hebt hele mooie en grote zomerhoeden. Die gemaakt van strooi vinden wij misschien nog wel het leukst. Schreeuwt net dat beetje meer zomer.

Zomer musthaves zomerhoeden

Rieten tassen

Rieten, raffia en strooien accessoires zijn echte zomer musthaves. Zo ook de rieten tas, die je dit jaar superveel ziet! Bloggers lopen massaal met een schattige basket bag aan hun arm. En toegegeven: het maakt elke outfit een stuk zomerser. Wij zijn vooral gek op de kleine rieten tasjes, die je in de zomer goed kunt vervangen voor je (nep)leren crossbody’s. Voor het strand is een grote rieten shopper natuurlijk ideaal om je essentials als badlaken, zonnebrand en eventueel eten en drinken in op te bergen!

Haarbandjes

Haaraccessoires in de vorm van leuke haarbandjes zijn mega cute! En in een zomerse look kunnen ze net de afmaker zijn. Je hebt zoveel leuke haarbandjes met leuke printjes en in verschillende modellen. Wij vinden de tulband haarband prachtig, maar eentje met een strik is ook echt cute! Het is niet alleen schattig en fashionable maar ook praktisch. Het houdt je haar uit je gezicht, wel zo handig op dagen dat het wat harder waait. Helemaal als je over het strand loopt is het wel zo prettig dat je niet om de haverklap je haren uit je gezicht moet halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *