Huis schoonmaken tips
Lifestyle

Tips om je huis (langer) schoon te houden

Het huis opruimen is voor niemand een hobby. Het is iets wat gedaan moet worden en wat je bij moet blijven houden. Je wilt natuurlijk niet in een huis wonen dat niet schoon is. Een schoon huis is dan toch zoveel fijner! Wij geven een aantal tips hoe je je huis snel schoonmaakt en het ook langer schoon houdt!

Doe het minst leuke werk als eerst

Zie je het meest tegenop om de badkamer of wc schoon te maken? Doe dit dan als eerst! Het schoonmaken kan vanaf dan alleen maar minder vervelend worden. Sorteer je schoonmaak werkzaamheden dus op aller vervelendst tot minst vervelendst!

Schoenen uit

Heel simpel, voordat je het huis binnenloopt doe je je schoenen uit. Dit voorkomt dat alles wat je van buiten meeneemt ook binnen op jouw vloer eindigt. Daarnaast nemen schoenen ook stof en vuil mee naar andere kamers in je huis. Maak in de hal een plekje (bijvoorbeeld een schoenen rek) waar je je schoenen makkelijk kunt opbergen.

Huis schoonmaken tips

Clean As You Go

Het zegt het eigenlijk al: dingen meteen opruimen/schoonmaken. Denk aan vieze glazen en borden meteen in de vaatwasser zetten, vuile was meteen in de wasmand gooien, de douche meteen schoonmaken als je hem hebt gebruikt (haren uit het putje halen, de muren en vloer met een trekker schoonmaken) en remsporen meteen schoonmaken in de wc. Dit soort kleine handelingen maken en houden je huis binnen no time schoon.

Stofzuigen én dweilen

Als er stofhoopjes de kamer doorvliegen dan weet je dat het tijd is om de stofzuiger erbij te pakken. Maar naast stofzuigen is het dweilen van je vloer ook noodzakelijk. Hoewel je vloer stof en vuil vrij is, kunnen er nog voetafdrukken of andere vlekken op zitten. Even met de dweil en een heerlijk ruikend sopje erover en je vloer is helemaal schoon!

Huis schoonmaken tips

Trap stofzuigen

Als je dan toch bezig bent met stofzuigen, neem de trap gelijk mee. Op de trap kan zich veel stof en vuil verzamelen en dit kan zich verspreiden door het hele huis. Waardoor je ook andere kamers boven in huis bijvoorbeeld moet schoonmaken. Je zorgt er dus voor dat vuil en stof zich niet verder verspreid door de trap even goed te stofzuigen!

Maak het leuk

Misschien wel het belangrijkste, maak het schoonmaken een beetje leuk voor jezelf. Zet een leuk muziekje aan, gooi de ramen op en laat het schoonmaken maar beginnen! Meezingen met je favoriete nummers maakt het schoonmaken toch net iets leuker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *